dr.sc. Jasenka Grujić

O životu i profesionalnome putu dr. sc. Jasenke Grujić 

Dr. sc. Jasenka Grujić, ravnateljica Poliklinike, specijalistica za ginekologiju i porodništvo rođena je 1951. godine u obitelji liječnika u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju, a na Medicinskom fakultetu diplomirala je 1975.

Osnovno liječničko iskustvo stekla je radeći u Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć kao liječnica terenac sve do 1980. kada započinje specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije. Nakon položenoga specijalističkog ispita od 1985. radi u KB Sestre milosrdnice kao specijalistica ginekologinja baveći se prvo ginekologijom dječje i adolescentne dobi a potom porodništvom i ultrazvučnom dijagnostikom, stičući istovremeno i značajno kirurško iskustvo.

Od 1988. vodi Odsjek za patologiju trudnoće.

Dragocjeno iskustvo stekla je radeći od 1992. s mladima pri Odjelu za planiranje obitelji Dječje bolnice Zagreb, Klaićeva.

U travnju 1994. počela je radom u vlastitoj ginekološkoj ordinaciji u Zagrebu, Gupčeva zvijezda 1 gdje je radila sve do otvaranja Ginekološke poliklinike  na istome trgu /Gupčeva zvijezda 3a/.

Uz više stručnih i znanstvenih radova magistrirala je 1991., doktorirala 1998.

Uz stalno stručno usavršavanje posljednjih se godina sve više bavi dijagnostikom i liječenjem predstadija raka vrata maternice i spolnoprenosivih bolesti a također i neinvazivnom prenatalnom dijagnostikom te rodnom problematikom  tj. rodnom  nenormativnošću.

Dr.sc. Grujić je članica  Inicijative za regulaciju priziva savjesti u medicini pokušavajući unaprijediti ženska reproduktivna prava.

Dr.sc. Jasenka Grujić  govori engleski i francuski jezik.