Nadzor trudnoće

Mjesečni pregledi trudnica uz redovite ultrazvučne preglede koji uključuju praćenje rasta i stanja ploda i traženje mogućih malformacija ili znakova koji ukazuju na Down sindrom.Posebno vrijedno dijagnostičko sredstvo predstavlja 4-D ultrazvučni pregled (prikaz površine tj. prikaz volumena u pokretu). Takav prikaz ploda oduševljava buduće roditelje ukoliko su upoznati s osnovama ovog tipa dijagnostike. 4-D ultrazvučna vizualizacija omogućuje međutim otkrivanje i manjih malformacija kakve 2-D ultrazvuk katkada ne prikazuje. Svaka trudnica dobije sličice svoga djeteta i DVD snimku s pregleda.

U Poliklinici je omogućeno prisustvovanje obitelji pri ultrazvučnome pregledu trudnice. Uključivanje oca (i/ili ostalih članova obitelji) u prenatalno vezivanje za dijete velik je doprinos humanizaciji u porodništvu, jasno uz neprestane komentare liječnika i tumačenje dometa tehnologije.

Amniocenteza (punkcija kojom se dobiva plodova voda za analizu kariograma ploda i jedini je potpuno je pouzdan dijagnostički postupak kojim se dokazuju kromosomopatije , npr. sindom Down ) - nalazi mogu biti gotovi za 7-10 dana / vrši se i uz uputnicu HZZOa koja pokriva posao laboratorija /.

Kardiotokografija - snimanje rada srca ploda uz praćenje aktivnosti maternice.